[Reteta] Delicioasa plăcintă cu brânză și stafide

Aici vor putea posta membrii retete de mancare, deserturi, preparate de sezon, preparate de post, retete proprii, recomandari, experiente negative!
Locked
User avatar
Rusu Radu
Moderator
Moderator
Posts: 2017
Joined: 8 years ago
Location: Dozer
Has thanked: 21 times
Been thanked: 7 times
Zodiac:
Age: 24
Contact:
Status: Offline
Jamaica

5 years ago

Reteta de: Delicioasa plăcintă cu brânză și stafide, varianta însiropată
Timp de preparare:
Ingrediente:

  • un pachet de foi pentru plăcintă
  • 500 g brânză dulce de vaci
  • trei ouă
  • 130 g de zahăr
  • o jumătate de pachet de unt
  • două plicuri de zahăr vanilinat
  • coaja rasă de la o lămâie
  • o lingură rasă de griș
  • 100 g de stafide aurii


Mod de preparare: Cum se prepară delicioasa plăcintă cu brânză și stafide

Bate bine ouăle cu un praf de sare, adaugă o lingură de zahăr, un plic de zahăr vanilinat și coaja rasă de lămâie. După ce s-a dizolvat zahărul adaugă și stafidele. Toarnă compoziția peste brânză și amestecă până se omogenizează.

Unge o tavă cu unt topit. Împarte cantitatea de foi de plăcintă în două jumătăți egale. Ia prima jumătate și pune în tavă foaie peste foaie, ungând-o pe fiecare în parte cu unt topit. Când ai ajuns la ultima foaie, presară pe ea un strat subțire de gris, apoi toarnă umplutura de brânză.Treci la cealaltă jumătate de pachet de foi de plăcintă și așează-le la fel, una peste alta, unse fiecare în parte cu unt topit.

Cu un cuțit bine ascuțit, taie plăcinta în pătrate și toarnă peste ea restul de unt topit rămas. Pune tava la cuptor, la foc potrivit, până capătă o frumoasă culoare aurie.

Separat, prepară un sirop dintr-o cană de apă, restul de zahăr și un plic de zahăr vanilinat. Toarnă-l peste plăcinta coaptă și dă din nou tava la cuptor, însă cu focul stins. Las-o să stea zece minute, pentru ca siropul să o pătrundă.

Imagini:
Image
Propria parere:
Viaţa însăşi este magie, iar dacă nu crezi asta, măcar încearcă să o trăieşti ca pe ceva magic.


©Rusu Radu

2024 CSGAMERS IS HERE
Locked

Return to “Gastronomie”