Suedezul care a creat Minecraft devine miliardar

Locked
User avatar
bo0gHy ♔
ViP
ViP
Posts: 450
Joined: 8 years ago
Location: Constanta
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Zodiac:
Age: 23
Contact:
Status: Offline
Romania

7 years ago

Creatorul jocului video Minecraft, suedezul Marcus Persson, a vândut producătorul jocului Minecraft către gigantul Microsoft pentru 2 mld.de dolari. Marcus (Notch) Persson, 35 de ani, care a învăţat să programeze de la 7 ani, va deveni astfel miliardar dintr-un joc pe care l-a creat în propriul dormitor, scrie Daily Mail.

Persson a fondat compania Mojang, producătorul Minecraft, în 2010. Până în luna iunie, Mojang a vândut 54 de milioane de copii ale jocului, iar compania a înregistrat anul trecut un profit de 70 de milioane de lire. Minecraft este disponibil pentru cele mai noi generaţii de console, Xbox One şi PlayStation 4, de la începutul lui septembrie.

Person, fiul unei asistente şi al unui fost condamnat dependent de droguri, este privit acum în industrie ca un “trădător”, după ce a acceptat oferta de 2 miliarde de dolari a Microsoft, o companie pe care deseori a criticat-o.

Specialiştii din industria de jocuri au fost luaţi prin suprindere de tranzacţie, în contextul în care suedezii sunt cunoscuţi pentru promovarea pirateriei, susţinerea micilor dezvoltatori de jocuri şi pentru ridiculizarea Microsoft şi a sistemelor sale de operare, mai notează DailyMail.

“Industria de gaming este în stare de şoc. Nu pentru că Microsoft ar plăti 2 miliarde de dolari pentru Mojang, ci pentru că Mojang este de vânzare”, a declarat Thomas Arnroth, un expert în industrie.

Cumpărarea producătorului suedez Mojang este cea mai importantă înţelegere încheiată de Microsoft din februarie, când Satya Nadella a devenit CEO-ul companiei, până în prezent. Nadella a reorientat centrul de interes al Microsoft către serviciile furnizate de companie pe Internet şi către creşterea numărului de utilizatori ai consolei de jocuri video Xbox, produsă de gigant.
Locked

Return to “Despre Minecraft”