[Univers]Descoperire incredibilă a astronomilor despre aerul

Locked
User avatar
UrsulRo
Membru
Membru
Posts: 97
Joined: 5 years ago
Location: Judetul: Brasov ; Comuna: Jibert ; Sat: Dacia
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Zodiac:
Age: 19
Status: Offline

5 years ago

Descoperire incredibilă a astronomilor despre aerul pe care-l respirăm

Un urias nor de praf si gaze cosmice ar putea pastra urmele primelor stele care s-au aprins in Universul nostru, dupa Big Bang, conform unei echipe de astronomi care a observat ca acest nor contine foarte putine elemente chimice grele, elemente ce sunt produse in furnalul stelar, dupa ce steaua isi epuizeaza tot combustibilul nuclear (hidrogenul) si incepe sa fuzioneze elemente progresiv mai grele.



Cantitatea limitata de astfel de elemente grele si distanta la care se afla norul observat ii fac pe astronomi sa concluzioneze ca aceste substante chimice au fost produse in nucleele primelor stele din Univers, conform unui material publicat de Live Science, citat de ziare.com.

"Motivul pentru care ne intereseaza aceste prime stele din Univers are legatura chiar cu aerul pe care-l respiram in prezent. La inceputurile Universului nu existau deloc astfel de elemente chimice grele (cum este oxigenul) ", a explicat unul dintre co-autorii acestui studiu, John O'Meara, de la Saint Michael's College din Vermont.

Primele stele din Univers erau constituite din hidrogen si heliu, elementele chimice dominante din Univers si totodata primele elemente aparute din supa fierbinte de particule de dupa Big Bang.
Locked

Return to “Univers”