[Stiati ca ?] Pisicile ...

Locked
User avatar
LaUR SNG
Fondator
Fondator
Posts: 9038
Joined: 8 years ago
Location: SNAGOV
Has thanked: 11 times
Been thanked: 6 times
Zodiac:
Age: 21
Contact:
Status: Offline
Romania

3 years ago

PISICILE – ȘTIAȚI CĂ…?

- 95% dintre proprietarii de pisici recunosc că vorbesc cu ele.
- Pisicile pot fi și ele, ca și oamenii, dreptace sau stângace.
- O pisică poate sări de șapte ori înălțimea ei.
- Pisica nu poate vedea imediat sub nasul ei, de aceea bunătățile pe care i le aruncați pe podea vor rămâne neatinse dacă nu este atentă când le aruncați.
- Corpul pisicii conține 230 de oase, în timp ce al omului are doar 206.
- Pisicile au patru rânduri de mustăți.
- Sprintul pisicii poate atinge 49 km/h.
- Pisicile pot vedea în întuneric de 6 ori mai bine decât oamenii, datorită unui strat de celule cu proprietăți extra-reflectoare ce absorb lumina și care se numește tapetum lucidum.
- Pisicile își folosesc mustățile pentru a-și da seama dacă un loc este suficient de larg să se poată strecura în interiorul lui. Astfel, mustățile îi servesc ca un fel de antene ce o ajută să măsoare lărgimea corectă a unui pasaj.
- Rar o pisică miaună la o altă pisică, acest sunet fiind folosit pentru comunicarea cu oamenii.
- Pisica se curăță cu ajutorul limbii și al lăbuței atunci când a trecut printr-un pericol sau după ce s-a bătut cu o altă pisică. Acest gest se presupune că are rolul de a calma animalul, prin realizarea unei activități naturale și instinctive.
- Pisica nu transpiră niciodată, deoarece nu are glande sudoripare.
- O pisică își petrece aproximativ 30% din viață îngrijindu-se de aspectul său.
- Spatele arcuit al pisicii face parte dintr-un sistem complex de limbaj corporal, de obicei asociat cu amenințarea. Arcul este atât de ascuțit deoarece șira spinării pisicii are cca 60 de vertebre, în timp ce omul nu are decât 34.
- Creierul pisicii este mult mai asemănător cu cel uman decât cu cel de câine.
- Urechea pisicii pivotează pe un arc de 180°.
- Auzul pisicii este unul dintre cele mai fine din lumea animală. În timp ce ele pot auzi sunete aflate pe o frecvență de 65 kHz, auzul uman se oprește la doar 20 kHz.
- Inima pisicii înregistrează între 110 și 140 de bătăi pe secundă, respectiv de două ori mai multe decât inima umană.
- Maxilarul pisicii nu se poate mișca într-o parte și-n alta.
- Temperatura normală a corpului pisicii este de 38,6° C.
- Coada pisicii, respectiv poziția ei, comunică foarte multe despre sentimentele și intențiile ei. Astfel, coada ridicată înseamnă fericire, zvârcolirea ei reprezintă un semn de amenințare, iar când pisica își ține coada în jos și aproape de corp, înseamnă că se simte nesigură.
- Coada pisicii joacă un rol vital în păstrarea echilibrului și a „reflexului de îndreptare”, care îi permite să aterizeze întotdeauna în picioare, chiar și de la înălțimi foarte mari.
- Limba pisicii este foarte aspră, deoarece este acoperită de papile ca niște cârlige, îndreptate înapoi, ce o ajută să-și apuce mai bine prada și să o țină în gură.
- Pisica femelă se poate împerechea când ajunge la vârsta de 5 luni, în timp ce un motan se poate împerechea când vârsta lui este cuprinsă între 7 și 10 luni.
- Pisicile trebuie să mănânce grăsimi, deoarece corpul lor nu le poate produce. Nu hrăniți niciodată pisicile cu mâncare pentru câini, deoarece acestea au nevoie de o cantitate de proteine de 5 ori mai mare decât câinii.
- Pisicile adoră să-și audă numele și să audă vocea stăpânului cât mai des, așa că este indicat să li se vorbească.
- Pisicile nu au o structura osoasă în jurul gâtului și de aceea își pot strecura corpul prin orice orificiu prin care ar intra cu capul.
- Pisicile au o memorie mai bună decât câinii. Teste efectuate de Universitatea din Michigan au dus la concluzia că, în timp ce memoria câinelui nu durează mai mult de 5 minute, a pisicilor se poate menține până la 16 ore, depășind din acest punct de vedere maimuțele și urangutanii.
- Pisicile au un auz extrem de bine dezvoltat. Urechile lor au 30 de mușchi ce controlează urechea externă (prin comparație, urechea umană are doar 6). Acești mușchi se rotesc la 180° și de aceea pisicile aud la fel în toate direcțiile, fără să fie nevoite să-și întoarcă capul.
- Pisicile pot vocaliza aproximativ 100 de sunete diferite, comparativ cu câinii, ale căror coarde vocale nu pot emite decât 10 sunete.
- Pisicile au grupa sanguină AB, la fel ca și oamenii.
- Pisicile au o a treia pleoapă, care este foarte rar vizibilă. În cazul în care se vede, acest lucru poate fi semnul unei probleme de sănătate.
- Pisicile au abilitatea de a folosi ceasul biologic, unghiul soarelui și câmpul magnetic al Terrei.
- O pisică ajunsă la vârsta de 15 ani și-a petrecut probabil 10 ani din viață dormind.
- O pisică înspăimântată poate fugi cu o viteză de 31 mile/h, mai repede decât un sprinter de performanță.
- Majoritatea pisicilor albe cu ochi albaștri sunt surde. Pisicile albe care au doar un singur ochi albastru sunt surde doar de urechea ce corespunde acestuia.
- Abraham Lincoln era un mare iubitor de pisici. Cât timp a locuit la Casa Albă, el a avut patru. Tabby, cum era numită una dintre ele, a fost prima pisică ce a călcat pragul Casei Albe.
- Pisicile adulte fără probleme de sănătate dorm profund 15% din viața lor și se află în stare de veghe 50% din timp.
- După ce sunt luate în brațe, pisicile își ling blănița, pentru a și-o face din nou mătăsoasă și pentru a scăpa de mirosul „uman”. Se spune de asemenea că linsul are drept efect calmarea animalului.
- Felinofobia reprezintă teama de pisici. Julius Caesar, Henry al II-lea, Charles al XI-lea și Napoleon sufereau cu toții de aceasta boală și aproape leșinau de teamă în prezența unei pisici.
- Toate pisicile se nasc cu ochi albaștri.
- Pisicile fac parte din categoria felinelor. Ele s-au desprins de celelalte mamifere cel puțin acum 40.000.000 de ani, ceea ce le plasează printre cele mai vechi familii de mamifere.
- Americanii cheltuiesc mai mulți bani pe mâncarea pentru pisici decât pe cea pentru bebeluși.
- O pisică adult are 30 de dinți și aproximativ 12 mustăți.
- Egiptenii din antichitate credeau că Bast era mama tuturor pisicilor de pe pământ și că pisicile erau animale sacre.
- În timpul nopții, pisica poate aduna în corneea ei mărită de șase ori mai multă lumină decât oamenii. Deoarece vede mai bine decât oamenii în timpul nopții și se concentrează mult mai bine pe obiecte sau animale aflate la distanță, pisicile sunt niște vânători de noapte extrem de eficienți.
- Superstiția legată de pisica neagră este originară din America. În Asia și în Anglia, se consideră că aduce noroc.
- Atât oamenii, cât și pisicile au regiuni identice din creier responsabile cu emoțiile.
- Cardinalul Richelieu iubea atât de mult pisicile, încât ținea în casă 14. Avea un personal angajat special pentru ele, iar la moartea sa, le-a lăsat lor întreaga avere.
- Familiile de pisici sunt cele mai fericite atunci când sunt formate dintr-un număr par de membri. Pisicile sau puii de pisică ar trebui achiziționați în perechi, dacă acest lucru este posibil.
- Boala zgârieturii de pisică, o boală curabilă, însă uneori extrem de dureroasă, este provocată de un bacil. În ciuda numelui ei, aceasta poate fi provocată de o serie de alte zgârieturi, nu numai de cele provenite de la pisici.
- Urina de pisică strălucește în întuneric.
- Unele pisici se nasc cu degete în plus la lăbuțe. Această anomalie se numește polidactilie.
- Când pisicile zgârie mobila, acest lucru nu reprezintă un act de maliție; ele își ascut ghearele.
- Pisicile dorm în medie 16 ore pe zi, mai mult decât orice alt mamifer.
- Pisicile își îngroapă materiile fecale pentru a-și ascunde urma de prădători.
- Pisicile pot dona sânge altor pisici.
- Pisicile pot căpăta „pete de bătrânețe” de culoare neagră, care apar de regulă în jurul boticului și al ochilor, când pisica a ajuns la o vârstă cuprinsă între 3 și 5 ani.
- Pisicile se pot plictisi. Acest lucru este vizibil în momentul în care se ling excesiv, mestecă sau mușcă.
- Pisicile disting culorile. Studiile au demonstrat faptul că ele disting între roșu și verde, roșu și albastru, roșu și gri, verde și albastru, albastru și gri, galben și albastru și galben și gri.
- Pisicile văd cu exactitate până la cca 36 de metri distanță, iar unghiul lor vizual este de 285° (comparativ cu al omului, care este de cca 200°).
- Pisicile au 13 coaste.
- Pisicile au nevoie de o șesime din cantitatea de lumină de care au nevoie oamenii pentru a vedea. Cu toate acestea, vederea lor din timpul zilei nu poate fi comparată cu cea a oamenilor.
- Pisicile torc cu o frecvență de 26 de sunete pe secundă, aceeași frecvență ca a unui motor diesel la turație normală.
- Pisicile pășesc cu ambele lăbuțe stângi și apoi cu ambele drepte, indiferent dacă merg sau aleargă. Singurele animale care mai fac acest lucru sunt girafele și cămilele.
- Pisicile își pun în mișcare 500 de mușchi pentru a sări și a sprinta.
- În ciuda reputației de mofturoase pe care o au, pisicile consumă cca 127.750 de calorii pe an, aproape de 28 de ori mai mult decât cântărește corpul lor și aceeași cantitate de lichide. În caz că vă întrebați, pisicile nu pot supraviețui cu o dietă vegetariană.
- Contrar așteptărilor, pisicile și nu câinii sunt cele mai răspândite animale de casă din SUA. Există cca 66 de milioane de pisici și 58 de milioane de câini, în timp ce papagalii ocupa locul al treilea, cu un număr de 14 milioane.
- Scriitorul american Ernest Hemingway avea la un moment dat 30 de pisici în casa lui din Havana.
(Cine are timp e invitat sa verifice toate informatiile. Mi s-a parut foarte interesant).
„Iubiti totul cu toată inima ... căci viața se termină când vrea ea si pe nepusă masă !” – LaUR SNG

https://photos.app.goo.gl/WbQsF4C9QfvDvWSo6

Curios ? Nu il deschide :13:

[spoiler]Image[/spoiler]
[spoiler]Image[/spoiler]

https://www.facebook.com/10043517804227 ... 039605115/
User avatar
canceru
Administrator
Administrator
Posts: 2294
Joined: 8 years ago
Location: UK
Has thanked: 14 times
Been thanked: 8 times
Zodiac:
Age: 46
Contact:
Status: Online

3 years ago

Sper ca au informat și pisicuța
Image
Image
Image


Nu Deschide :45:

[spoiler]Image[/spoiler]
Locked

Return to “Stiati ca ?”