[Sanatate] SPANACUL – Previne diabetul, infarctul și curăță

Se vor posta doar lucruri legate de sanatate !
Locked
User avatar
LaUR SNG
Fondator
Fondator
Posts: 9038
Joined: 8 years ago
Location: SNAGOV
Has thanked: 11 times
Been thanked: 6 times
Zodiac:
Age: 21
Contact:
Status: Offline
Romania

3 years ago

SPANACUL – Previne diabetul, infarctul și curăță sângele
Spanacul este o legumă originară din Persia, care se folosește atât în mâncăruri cât și în medicină, datorită proprietăților sale miraculoase. Este o plantă care se găsește cu ușurință de la începutul primăverii, până la apariția zăpezii, deci poate fi inclusă cu usurință în alimentația tuturor, bucurându-ne astfel de beneficii precum protejarea ochilor, reducerea stresului oxidativ și a tensiunii arteriale.

Benefic în reducerea sau prevenirea diabetului

Datorită antioxidantului puternic prezent în spanac, nivelul de zahăr din sânge este redus. Pe lângă acest lucru, antioxidantul numit acid alfa-lipoic mai are și rolul de a scădea efectele de amorțeală și slăbiciune care apar la pacienții diagnosticați cu diabet. Aceste efecte ale spanacului au fost testate de către oamenii de stiință din Centrul German de Diabet.

Spanacul ne apără de anemie

Spanacul este cunoscut și pentru puterea lui de a te scăpa de anemie, deoarece este bogat în fier. Pe lângă fier, în compoziția lui se mai gasesc și cantități mari de vitamina A, vitamina K, vitamina C, vitamina B, acid folic, dar și de magneziu și mangan. Vitamina A este necesară pentru vederea pe timpul nopții, dar și în dezvoltarea celulară.

Pe lângă gama completă de minerale și vitamine esențiale, spanacul are calități superioare antioxidante, iar consumul regleaza o serie de procese interne, de la curățarea sângelui la reducerea anemiei, la detoxifiere și la întărirea imunității.

Alte beneficii

Reducerea tensiunii arteriale (reduce riscul infarctului, accidentului vascular cerebral și a altor afecțiuni cardiovasculare, datorită niveului ridicat de potasiu)
Menține sau redă sanătatea oaselor (datorită magneziului și vitaminei K)
Asigură sănătatea pielii și a părului (datorită vitaminei A)
Ușor laxativ
Bun aliat în curele de detoxifiere
Metode de preparare recomandate de specialiști
În preparatele medicinale nu sunt folosite doar frunzele spanacului, ci și semințele. Semințele sunt folosite în infuzii, iar frunzele se pot pune în salate sau sucuri naturale. Nu este recomandată fierberea frunzelor, deoarece se vor pierde toate proprietățile acestora.

Rețete ușor de preparat


Ciuperci umplute cu spanac
Se încălzește cupotorul la 190 de grade Celsius, se scot codițele ciupercilor și se așează pălăriile într-o tavă. Într-o tigaie se adaugă codițele ciupercilor tăiate mărunt și usturoiul și se amestecă timp de câteva minute. Se adaugă spanacul și mai apoi o cremă de brânză și condimente. Se amestecă până când se topește brânza și conținutul obținut se pune în ciupercile din tavă. Peste ele se pune pesmet amestecat cu parmezan și se coc timp de 15 minute.
Smoothie cu spanac banană și piersici
Într-un blender se adaugă o mână de spanac, o banană, o piersică și o cană de lapte. Se amestecă până la obținerea unei băuturi omogene, care mai apoi este gata de servire.
„Iubiti totul cu toată inima ... căci viața se termină când vrea ea si pe nepusă masă !” – LaUR SNG

https://photos.app.goo.gl/WbQsF4C9QfvDvWSo6

Curios ? Nu il deschide :13:

[spoiler]Image[/spoiler]
[spoiler]Image[/spoiler]

https://www.facebook.com/10043517804227 ... 039605115/
Locked

Return to “Sanatate”