[Stiri] Ford țintește o capacitate de producție anuală de 60

Știri mondene si de actualitate
Locked
User avatar
LaUR SNG
Fondator
Fondator
Posts: 9038
Joined: 8 years ago
Location: SNAGOV
Has thanked: 11 times
Been thanked: 6 times
Zodiac:
Age: 21
Contact:
Status: Offline
Romania

2 years ago

Ford țintește o capacitate de producție anuală de 600 de mii de vehicule electrice, până în 2023, și se așteaptă să devină al doilea cel mai mare producător din lume.


Optimismul producătorului de automobile este alimentat de creșterea cererii pentru următorul său vehicul electric, pickup-ul Ford F-150 Lightning. Lisa Drake, director de operațiuni al Ford America de Nord, a declarat că precomenzile pentru acest model se apropie de 200 de mii de unități.

Potrivit Reuters, Ford ar putea concura cu Stellantis și Volkswagen pentru podiumul producătorilor de mașini electrice, având în vedere producțiile proiectate ale acestor companii, dar niciuna dintre ele nu va putea depăși Tesla până în 2025.

Lisa Drake a mai spus că Ford lucrează cu cinci furnizori mondiali de baterii pentru a produce și a ajuta la dezvoltarea celulelor pentru viitoarele sale vehicule electrice, țintind o capacitate de producție de 240 de gigawați-oră până în 2030. De asemenea, Ford se așteaptă să reducă costul bateriei EV la 80 de dolari pe kilowatt-oră.

Ford și BMW lucrează cu startup-ul Solid Power din Colorado la dezvoltarea bateriilor cu stare solidă, despre care Drake a spus că ar trebui să fie comercializate “cu mult înainte de sfârșitul deceniului”.

Sursa: Reuters
„Iubiti totul cu toată inima ... căci viața se termină când vrea ea si pe nepusă masă !” – LaUR SNG

https://photos.app.goo.gl/WbQsF4C9QfvDvWSo6

Curios ? Nu il deschide :13:

[spoiler]Image[/spoiler]
[spoiler]Image[/spoiler]

https://www.facebook.com/10043517804227 ... 039605115/
Locked

Return to “Stiri”