[Stiri] Ambasada SUA intervine după "execuţia" lui Danileţ.

Știri mondene si de actualitate
Locked
User avatar
LaUR SNG
Fondator
Fondator
Posts: 9038
Joined: 8 years ago
Location: SNAGOV
Has thanked: 11 times
Been thanked: 6 times
Zodiac:
Age: 21
Contact:
Status: Offline
Romania

2 years ago

Ambasada SUA intervine după "execuţia" lui Danileţ. Mesaj tranşant pentru Guvernul PSD-PNL-UDMR
Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a reacţionat, oficial, după ce Cristi Danileţ a fost exclus din magistratură de către Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii.

"Ambasada SUA este profund îngrijorată de excluderea judecătorului Cristi Danileţ din magistratură. O justiţie independentă care respectă statul de drept este esenţială pentru orice democraţie prosperă.

După cum a spus recent Preşedintele Biden la #SummitforDemocracy, democraţia nu se produce întâmplător. Trebuie să o reînnoim cu fiecare generaţie. Statele Unite sunt mândre să lucreze în parteneriat cu România, în cadrul comunităţii globale pentru democraţie, pe parcursul Anului de Acţiune al Summit-ului pentru Democraţie.

Încurajăm noul guvern al României să continue reformele judiciare şi anticorupţie necesare. Cetăţenii români merită un sistem de justiţie independent, care să respecte statul de drept şi valorile democratice. Trebuie să continuăm să susţinem valorile care ne unesc", a transmis Ambasada SUA.

Reamintim că judecătorul Cristi Danileţ a fost exclus din magistratură pentru două postări făcute pe Tik Tok: una în care tăia gardul verde şi alta în care curăţa o piscină. Cazul a stârnit revoltă în rândul opiniei publice, în contextul în care Danileţ este un judecător cunoscut pentru poziţiile sale critice în momente cheie pentru justiţie, ca de exemplu mutilarea Codurilor Penale şi a Legilor Justiţiei de către PSD.



sursa : epochtimes-romania
„Iubiti totul cu toată inima ... căci viața se termină când vrea ea si pe nepusă masă !” – LaUR SNG

https://photos.app.goo.gl/WbQsF4C9QfvDvWSo6

Curios ? Nu il deschide :13:

[spoiler]Image[/spoiler]
[spoiler]Image[/spoiler]

https://www.facebook.com/10043517804227 ... 039605115/
Locked

Return to “Stiri”